Artist statement

Photography is a love affair with lifeBurk Uzzle

Als fotograaf laat ik graag de schoonheid en bijzonderheden van deze wereld zien want we worden al zo vaak geconfronteerd met het slechte en trieste. Met mijn werk hoop ik anderen een moment van rust en vrede te geven in dit drukke, ingewikkelde leven. Symboliek en letterlijke vertalingen van mijn gevoel dragen bij aan een surrealistische sfeer, wat je ziet is niet altijd wat het lijkt. Om het beeld los te maken van de werkelijkheid gebruik ik voornamelijk onverzadigde warme kleuren en voeg ik texturen toe die ik in de natuur fotografeer zodat het beeld een schilderachtig dan fotografisch karakter krijgt. De natuur is in mijn werk mijn inspiratiebron, het geeft me rust en het gevoel van vrijheid, vooral de zee. Daarom spelen landschappen en water een grote (symbolische) rol in mijn foto’s, net als dieren, water, oude objecten en plekken in Italië, een land dat ik prachtig vind.

 

Bio

Norma van der Horst (Amsterdam, 1967) werkt sinds haar diploma aan de Koninklijke Academie te Den Haag als freelance fotograaf. De laatste jaren is zij zich daarnaast steeds meer gaan richten op het maken van vrij werk. In 2009 resulteerde dit tot een eigen project van een jaar met gevolg een eigen uitgegeven fotoboek, ‘Het Gronings Tussengebied, streek van water en wad’ waarin ze op picturale wijze het kustgebied van de provincie waarin zij al jaren woont, in beeld brengt.

Tegenwoordig richt zij zich steeds meer op ‘storytelling’ met verhalende foto’s en ‘composits’, foto’s die uit meerdere opnamen bestaan en die zij met Photoshop tot één beeld maakt in haar kleurrijke schilderachtige stijl. Sinds 2016 fungeert ze hierin ook zelf als model.